Natalka Wielgus #równiepiękni

Natalka urodziła się z rozszczepem kręgosłupa , przepukliną oponowo-
rdzeniową/uszkodzony rdzeń kręgowy w odcinku lędźwiowym/ . Konsekwencja tej choroby jest niedowład nóżek, są wiotkie, neurogenny pęcherz . Dużo byśmy mogli pisać ojej problemach , o tym co przeszła .Mimo wszystkich problemów, trudów leczenia i codziennej rehabilitacji Natalka jest bardzo pogodnym wesołym dzieckiem pełnym pozytywnej energii która udziela się innym . Takie nasze kochane słoneczko zawsze roześmiane , rozśpiewane, roztańczone.
Natalka potrzebuje stałej systematycznej rehabilitacji , kosztownego zaopatrzenia ortopedycznego, aparat RGO w którym Natalka morze chodzić , wózka aktywnego są to rzeczy robione indywidualnie dla każdego dziecka pod jego wymiar . Teraz gdy Natalka rośnie bardzo szybko wymiana aparatu ,wózka jest konieczna po 12-18 miesiącach. Jest to bardzo kosztowny wydatek bo aparat RGO kosztuje od 20 do 30 tyś w zależności czy można wykorzystać po raz drugi mechanizmy, wózek to koszt 12 tyś . do tego dochodzi koszt lekarstw środków higienicznych ,cewników.
Koszty leczenia Natalki są ogromne. Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc.
Darowizny można przekazywać na konto
FUNDACJA DZIECIOM ‘’ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ
ALIOR BANK S.A
NR. KONT. 42 2490 0005 0000 4600 7549 3994