Charity Music Challenge

Scepter Agencja interaktywna

CHARITY MUSIC CHALLENGE

Charity Music Challenge jest jednym z naszych autorskich projektów. Dotychczas inicjatywa ta miała charakter lokalny, jednak wprowadzając wyzwanie w mediach społecznościowych chcemy poszerzyć jej zasięg, a co za tym idzie pomóc większej ilości osób.

Założeniem "Charity Music Challenge" jest organizacja koncertów charytatywnych poprzez nominowanie na Facebook'u kolejnych klubów, bądź artystów, którzy zgodzą się zorganizować u siebie imprezę lub zagrać dla publiczności a dochód przekażą na zbiórkę internetową  prowadzoną przez fundację GARDA na portalu zrzutka.pl .

Jeśli wykonawca jest chętny do zagrania koncertu, ale z różnych przyczyn nie może tego zrobić wtedy jak najbardziej stosowne będzie zagranie kilku utworów podczas prowadzenia transmisji na żywo na YouTube live i Facebook'u.

Podczas transmisji musi być podany adres zbiórki Internetowej oraz jej cel.

Każdy klub/ artysta, który podejmie się wyzwania poinformuje o tym społeczność poprzez dodanie postu do wydarzenia "Charity Music Challenge" na Facebook'u.

Każdy klub/ artysta biorący udział w challenge'u może sam wskazać cel i instytucję (Dom Dziecka, szpital dziecięcy, hospicjum , itp.) na którą będą zbierane pieniądze.

Po zebraniu i przeliczeniu funduszy zebranych przez dany klub/ artystę fundacja skontaktuje się z wybraną wcześniej placówką lub osobą prywatną i uzgodni termin realizacji zadania.

Nie przekazujemy pieniędzy żadnym instytucjom czy osobom prywatnym. Sami organizujemy i opłacamy zajęcia i wydarzenia, opłacamy rehabilitacje, czy kupujemy potrzebny sprzęt.