Działania

Scepter Agencja interaktywna
Jesteś tutaj: Działania

16.02.2019r w Klubie Fabryka, w Nowym Sączu odbył się "Muzyczny Wieczór dla Bartka"- impreza charytatywna zorganizowana na rzecz 16. letniego niepełnosprawnego mieszkańca Nowego Sącza. Zbiórka pieniędzy na rehabilitację Bartosza trwa nadal. Dotychczas uzebraliśmy 10  386,66zł.

21.01.2019r Fundacja GARDA została nominowana do nagrody za działalność charytatywną w plebiscycie "Ziarnko Gorczycy"

30.12.2018r w auli PWSZ w Nowym Sączu zorganizowaliśmy charytatywny koncert kolęd dla 8. letniego Bartusia. Podczas imprezy zebraliśmy 6814,55zł. Cała ta kwota została przeznaczona na rehabilitację Bartka.

22.12.2018r wsparliśmy zawodowe rodziny zastępcze z Nowego Sącza przekazując im żywność i odzież dla ich podopiecznych.

25.11.2018r wsparliśmy rzeczowo organizację imprezy andrzejkowej dla grupy "Z rozszczepem przez Świat".

27.10.2018r podczas gali sportów walki HFO 5 w Nowym Sączu zbieraliśmy fundusze na rehabilitacje Wojciecha, który uległ wypadkowi motocyklowemu. Dzięki hojności ofiarodawców udało nam się uzbierać 678,47zł. Cała kwota została przekazana rodzinie Wojtka.

25.10.2018r w Klubie Muzycznym No To Sącz, w Nowym Sączu zorganizowaliśmy "Charytatywny Wieczór z Poezją śpiewaną. Impreza cieszyła się dużym zainteresowaniem, dzięki niej udało nam się zakupić oraz przekazać środki higieniczne  dla podopiecznych Krakowskiego Hospicjum dla Dzieci im. Księdza Józefa Tischnera.

17.10.2018r podjęliśmy współpracę barterową z Wyższą Szkołą Biznesu w Nowym Sączu.

15.10.2018r przekazaliśmy 3200sztuk pieluchomajtek dla Towarzystwa Przyjaciół Chorych Sądeckie Hospicjum

27.09.2018r przekazaliśmy 180 nowych książek dla podopiecznych Krakowskiego Hospicjum dla Dzieci im. Ks. Józefa Tischnera

22-23.09.2018r na terenie Małopolskiego Parku Rekreacji Przestrzennej w Nowym Sączu odbył się "One Heart Festiwal". Podczas wydarzenia można było obejrzeć między innymi pokazy akrobatyczne i taneczne. Dzieci korzystały z licznych atrakcji takich jak: przejażdżka konno, loteria fantowa, konkursy z nagrodami, animacje, malowanie twarzy, strzelanie z łuku, strzelanie do tarczy kulkami na farbę, zabawy z klaunem, itd. Wieczorami odbywały się koncerty. Gwiazdą pierwszego wieczoru był zespół "Pozytywka", natomiast drugiego dnia publiczność bawił "Bob One" i "Bas Tajpan". Festiwal miał charakter charytatywny. Podczas imprezy zbieraliśmy fundusze na zakup artykułów higienicznych dla Towarzystwa Przyjaciół Chorych Sądeckie Hospicjum. Udało się uzbierać kwotę 5267,10zł.

7.07.2018r w klubie muzycznym "Fabryka" w Nowym Sączu zorganizowaliśmy koncert grupy Jahbestin i Kasia Godzisz.

29.06.2018r odbył się rapowy koncert charytatywny. Wydarzenia miało miejsce w klubie "Fabryka" w Nowym Sączu. Podczas zbiórki udało nam się uzbierać 730zł na specjalistyczny fotelik dla niepełnosprawnego Nikodema.

28.06.2018r przekazaliśmy ponad 100 sztuk nowych ręczników, poduszek oraz kompletów pościeli dla dzieci z rodzin zastępczych w Nowym Sączu.

20.06.2018r wsparliśmy rzeczowo loterię fantową grupy "Z rozszczepem przez świat" przekazując im 100 sztuk nowych ręczników plażowych i 30 poduszek.

10.06.2018r w Nawojowej wraz ze Stowarzyszeniem Nawojowska Grupa Wsparcia zorganizowaliśmy integracyjny dzień dziecka. Impreza miała charakter charytatywny, a celem była zbiórka funduszy na rzecz 9 letniego Kubusia Tuczyńskiego.

Podczas wydarzenia miał miejsce "Biego po uśmiech", odbyły się również koncerty między innymi Michała Szczygła. Dzieci i dorośli mogli skorzystać z licznych atrakcji dla nich przygotowanych. Zebraliśmy łącznie 8511zł.

26.05.2018r w klubie wspinaczkowym "Boulder Zone" w Nowym Sączu zorganizowaliśmy po raz pierwszy Ogólnopolskie Zawody Wspinaczkowe dla dzieci. Impreza miałą charakter charytatywny. Zebrane fundusze zostały przekazane na cele statutowe fundacji.

25.05.2018r w Nowym Sączu odbył się rapowy koncert z cyklu "Charity Music Challenge"

5.05.2018r oficjalnie rozpoczęliśmy akcję o nazwie "Charity Music Challenge". Założeniem "Charity Music Challenge" jest organizacja koncertów charytatywnych poprzez nominowanie na Facebook'u kolejnych klubów, bądź artystów, którzy zgodzą się zorganizować u siebie imprezę lub zagrać dla publiczności a dochód przekażą na zbiórkę internetową o nazwie "Daj Dzieciom Uśmiech" prowadzoną przez fundację GARDA na portalu zrzutka.pl .

W klubie "Fabryka" w Nowym Sączu podczas imprezy w rytmach elektronicznych bawiło się ponad 250 osób.

22.04.2018r wsparliśmy rzeczowo grupę "Z rozszczepem przez świat" przekazując jej fanty na loterię.

1.02.2018r przekazaliśmy rodzinom zastępczym z Nowego Sącza ponad 100kg ubrań i zabawek dla swoich wychowanków.

13.01.2018r zorganizowaliśmy w galerii Trzy Korony w Nowym Sączu wydarzenie, na którym wraz z klubem sportów walki HALNY ustanowiliśmy nowy rekord Polski w najdłuższym maratonie bokserskim z czasem 13 godzin, 13 minut i 13 sekund. Wydarzenie miało charakter charytatywny, podczas niego trwała zbiórka pieniędzy pod hasłem: "Daj Dzieciom Uśmiech". Dzięki akcji uzbieraliśmy 247zł i pozyskaliśmy nowych sponsorów.

9.12.2017r w galerii Trzy Korony w Nowym Sączu przeprowadziliśmy loterię fantową. Zebraliśmy 2260zł. Cała kwota zostanie przeznaczona na zorganizowanie zajęć hipoterapeutycznych dla niepełnosprawnych dzieci.

10.11.2017r  przekazaliśmy 30kg ubrań dziecięcych dla podopiecznych Rodzinnego Domu Dziecka nr 2 w Nowym Sączu.

We wtorek 31.10 zakończyliśmy zbiórkę pieniężną w Szkole Podstawowej nr 1 w Nawojowej. Pod szyldem naszego projektu o nazwie "Daj Dzieciom Uśmiech" zbieraliśmy pieniądze na rzecz Kubusia Tuczyńskiego- ośmiolatka chorego na guza mózgu centralnego układu nerwowego. Wraz z członkami Stowarzyszenia Nawojowska Grupa Wsparcia, których podopiecznym jest Kubuś komisyjnie przeliczyliśmy pieniądze zebrane w puszkach. Udało się uzbierać 2013,03zł!

18.09.2017 wystartował nasz autorski projekt o nazwie: "Daj Dzieciom Uśmiech"!

Celem akcji, jest zbiórka pieniędzy poprzez organizowanie różnych wydarzeń charytatywnych takich jak: biegi, koncerty, loterie fantowe, pikniki rodzinne oraz zbiórki pieniężne w szkołach, z których dochód przekażemy na wsparcie polskich domów dziecka, hospicjów dziecięcych, oddziałów pediatrycznych.

Opłacimy: warsztaty artystyczne, hipoterapię, dogoterapię, wycieczki dla dzieci, wyjścia do kin, teatrów, Itd- w zależnośći od potrzeb danej placówki.

Prowadzimy również zbiórkę pieniężną poprzez portal www.zrzutka.pl

Od 18.09.2017 do końca października prowadzimy akcję: Cała Polska Czyta Książki. To kolejny autorski projekt fundacji GARDA.
Przez miesiąc będziemy rozdawać książki bibliotekom publicznym, szkołom, domom dziecka, hospicjom i wszelkim innym placówkom w całej Polsce, które są w potrzebie uzupełnienia swoich zbiorów.
Już dziś zaczynamy w naszym rodzimym województwie małopolskim, oprócz tego do końca tego miesiąca wyślemy książki do potrzebujących w województwach: wielkopolskim, mazowieckim, lubelskim, pomorskim oraz podkarpackim.

Dnia 12.08.2017 przeprowadziliśmy loterię fantową w Galerii Trzy Korony w Nowym Sączu. Uzbieraliśmy 2270zł, które zostały przekazane na wyjazd rehabilitacyjno- wypoczynkowy dla podopiecznych Stowarzyszenia Nawojowska Grupa Wsparcia.

Prowadzimy internetową zbiórkę pieniędzy na budowę domu dla chorego Bartusia i jego rodziny. Link do zrzutki: https://zrzutka.pl/r88g4v Prosimy wszystkich ludzi dobrego serca, którzy chcieliby wspomóc rzeczowo tę rodzinę, aby kontaktowali się z nami telefonicznie. Dojedziemy do każdego, kto będzie chciał przekazać dary dla rodziny Bartusia.

12.07.2017 pomogliśmy w zorganizowaniu wyjścia do sali zabaw Anikino w Krakowie dla rodzeństwa podopiecznych dziecięcego hospicjum Alma Spei.

Z przyjemnością informujemy, że w miesiącu czerwcu wspomogliśmy rzeczowo Małopolskie Hospicjum dla Dzieci, oraz Krakowskie Hospicjum dla Dzieci im. księdza Józefa Tischnera.

Na portalu zrzutka.pl prowadzimy zbiórkę pieniędzy na budowę domu dla rodziny Tuczyńskich. Link do zrzutki: https://zrzutka.pl/aaxc6c

Z góry dziękujemy za wszystkie datki!

Uruchomiliśmy na Facebook'u grupę, w której można licytować oraz dodawać rzeczy na licytacje, z których dochód wspomoże budowę domu Kubusia i jego Rodziny: https://www.facebook.com/groups/335202333527165/

Serdecznie zapraszamy i dziękujemy wszystkich ludzi dobrego serca, którzy zechcą wspomóc tą inicjatywę!

W miesiącu czerwcu 2017r przekazaliśmy nagrody rzeczowe dla uczestników Paraolimpiady zorganizowanej przez Stowarzyszenie Nawojowska Grupa Wsparcia.

11.06.2017 w Nawojowej odbędzie się "Bieg po dom"

Ten bieg pozwoli nam nagłośnić inicjatywę oraz zebrać potrzebne środki na budowę domu dla Kubusia oraz jego rodziny…
Aby zrealizować tę imprezę charytatywną również potrzebne nam są środki dlatego prosimy o wsparcie akcji:

Jesteśmy partnerami tego biegu, oprócz pomocy 11.06 zadeklarowaliśmy się przeprowadzić kilka innych akcji mających na celu zebranie funduszy na budowę. Więcej szczegółów wkrótce.

3.06.2017 podczas Święta Dzielnicy III- Prądnik Czerwony w Krakowie organizujemy loterię fantową na rzecz Krakowskiego Hospicjum dla Dzieci im. ks. Józefa Tischnera. Zapraszamy wszystkich serdecznie!

Od 17.05.2017 Fundacja prowadzi zrzutkę pieniędzy na budowę domy dla chorego Kubusia Tuczyńskiego i jego rodziny.

link do zrzutki: https://zrzutka.pl/aaxc6c

Zapraszamy do grupy na facebook'u gdzie można wystawiać na licytacje oraz kupować różne rzeczy, z których dochód wspomorze budowę domu dla Państwa Tuczyńskich.

link do grupy: https://www.facebook.com/groups/335202333527165/

W miesiącu maju fundacja pomogła Sądeckiemu Hospicjum, Domowemu Hospicjum dla Dzieci im. Chrystusa Króla w Stróżach, oraz Uniwersyteckiemu szpitalowi dla dzieci w Krakowie przekazując im dary rzeczowe.

Do 30.06.2017 prowadzimy zrzutkę na rehabilitacje i leczenie Pawła Skorupki.

Od 16.03.2017  prowadzimy zbiórkę publiczną o nr: 2017/1087/OR. Zbiórka nosi nazwę BOXER CHALLENGE i odbywa się w klubie bilardowym UFO w Nowym Sączu przy ul. Radzieckiej 19. Celem zbiórki jest pomoc dla Krakowskiego Hospicjum dla Dzieci im. ks. Józefa Tischnera. Zbiórce patronuje Halny centrum sportów walki. Finał akcji odbędzie się 1.04.2017 na gali HFO3 w hali MOSiR w Nowym Sączu.

Fundacja GARDA prowadzi zbiórkę książek, oraz zabawek i artykułów dziecięcych na cele statutowe fundacji o nr: 2017/999/OR

Aktualnie prowadzimy grupę na facebook'u : Charytatywny Kiermasz Książek, gdzie można licytować zebrane przez nas książki.

Zapraszamy wszystkich ludzi dobrego serca do przyłączenia się do zbiórki.